M-shell, wat valt er nog te redden?

Door Lemming op maandag 5 september 2011 20:08 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.941

Heb afgelopen dagen met jurg van arbit gepraat over mshell en of hij het open-source wilt maken!
Hij stemde hiermee in indien er nog intresse was van andere mensen, en nu de vraag aan jullie tweakers:
Zou jij mshell willen gebruiken als er weer leven in wordt geblazen en misschien ook naar android wordt geport?
Linkje naar mshell voor de menzen die niet weten wat het is
En zijn er ook nog c++/java die vrijwillig nog wat contributies willen doen aan de code als de source wordt gepubliceerd?
Laat je mening weten via de reacties!

P.S. mijn site heeft een makeover gehad, kom eens langs!

Volgende: Dode telefoon 12-'11 Dode telefoon
Volgende: Laptop opknappen #2:Jeej 09-'11 Laptop opknappen #2:Jeej

Reacties


Door Tweakers user ViperNL, maandag 5 september 2011 20:17

Vind het zo leeg op jouw blog, dus plaats ik een nutteloze reactie! ;-)

Ahum.. Dit programmaatje ziet er wel erg interessant uit als het naar Android geport kan worden!

Door Tweakers user wizzkizz, maandag 5 september 2011 20:29

Ik had er nog nooit van gehoord, welke apps zijn zoal beschikbaar die op basis van m zijn gemaakt? Ziet er op het eerste gezicht wel aardig uit!

Door Tweakers user Shinigami, maandag 5 september 2011 21:55

Ik heb er even heeeeel snel naar gekeken, dus excuse me als het wat kort door de bocht is, maar persoonlijk als Android developer zie ik niet echt de voordelen van dit systeem. Het lijkt erg Symbian-georienteerd en vrij beperkt in mogelijkheden. Die interactive shell is desalniettemin wel erg sexy.

Ik zie eerlijk gezegd meer toekomst in iniatieven als Processing.org., dit volgt hetzelfde concept als mShell, met een hele simpele (Java) syntax waarmee je de meest uiteenlopende programma's kan maken. Het is al open source, heeft een enorme community achter zich en het is ook al geport naar Android (alleen de editor moet nog geport worden).

Als ik dan ergens tijd in zou steken, zou het in het porten van de Processing editor naar Android, ik denk eerlijk gezegd dat mShell voor de hedendaagse smartphones ietwat achterhaald is, but that's just me.

[Reactie gewijzigd op maandag 5 september 2011 22:00]


Door Kuhlie, dinsdag 6 september 2011 16:37

Zou m-shell niet populair zijn geweest omdat ontwikkelen voor Symbian - om het voorzichtig te zeggen - een hel was? Ik heb zelf nog niet geprobeerd iets voor Android te ontwikkelen, maar ik heb het gevoel dat dat wel een stuk makkelijker is qua opzet.

Hiermee bedoel ik dus: is er voor een gepimpte versie van m-shell nog wel een noodzaak?

Door Tweakers user Soluna, dinsdag 6 september 2011 17:53

Ik vind het er ook niet echt interessant uitzien. Ik zou er als ontwikkelaar mijn tijd niet insteken.

Ps. Je site kan nog wel een makeover gebruiken, het lijkt nergens op. Stiekem heb ik ook het vermoeden dat deze blog meer bedoelt was om je eigen website te spammen dan dat je echt interesse hebt in m-shell.

Reageren is niet meer mogelijk